uitslag/results ISLDC 2020

De winnaars van het Internationaal Studenten LiedDuo Concours (het enige ter wereld dat zich speciaal op studenten richt) zijn Michael Rakotoarivony (bariton, Madagascar) en Teodora Oprisor (piano, Roemenië). Zij worstelden zich door drie rondes heen, bij hoge uitzondering zonder de ondersteuning van publiek. De concertzaal van het Prins Claus Conservatorium was leeg ten gevolge van de maatregelen omtrent de Corona-crisis.
Het duo viel bij de jury op vanwege hun doorleefde interpretatie, verzorgde tekstfrasering en door hun bijzondere samenspel als tweetal. Hans Eijsackers, de artistiek directeur van het Concours: “Het is geweldig om te zien dat jonge mensen die nog studeren al zo’n hoog niveau kunnen presenteren. Dit belooft veel voor de toekomst. Als jury zijn we dan ook apetrots!” 

Voor deze muzikale krachtmeting moesten de 18 speciaal geselecteerde studentenduo’s ook een nieuwe compositie van Lucas Wiegerink instuderen, op een Latijnse tekst van Erasmus. 

De winnaars van de tweede prijs zijn Vassia Alati en Yuto Kiguchi. De derde prijs ging naar Charlotte Watzlawik en Lisa Ochsendorf, zij wonnen ook de prijs voor de beste uitvoering van het stuk van Wiegerink. 

Our Partners

Our Subsidizers